wielertochten
Wielertochten toerkalender
De Wielertochten.nl toerkalender biedt een overzicht van geselecteerde wielertochten 2018,  toertochten 2018, fietstochten 2018, cyclo's 2018 in Nederland en België in 2018.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Veenendaal-Veenendaal

6 april

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every year that begins at 12:00am on day first of april, repeating indefinitely

Veenendaal-Veenendaal is een toertocht die vertrekt uit Veenendaal. De afstanden die gefietst kunnen worden zijn: 105; 135 km. De organisatie heeft weer haar best gedaan een zo’n mooi mogelijke toertocht uit te zetten. Op zoek een plek om te overnachten in Veenendaal of regio?

Veenendaal-Veenendaal is een zeer populaire toertocht in het begin van het seizoen. De route gaat langs de mooiste beklimmingen op de Utrechts Heuvelrug; de Veluwezoom en diverse andere delen van Midden-Nederland. Met de start in Veenendaal; direct naast de snelweg; een ideaal vertrekpunt.

De officiële route vertrekt direct richting de Amerongse berg om daarna via de weilanden richting Wageningen te rijden. Hier pakt de route de zeer populaire autoluwe Lekdijk op. Na de doorsteek richting Doorwerth wordt de fantastische Italiaanseweg beklommen. Veel fietsers worden hier op slag verliefd op deze beklimming. Daarna wordt door de buitenwijken en stadsparken van Arnhem de weg richting de Veluwezoom ingezet waar zowel de Zijpenberg vanuit Rozendaal als de Posbank worden beklommen.

De terugweg gaat over het achterland van de Veluwezoom richting Nederrijn. Eenmaal bij de Lekdijk aangekomen is het vaak stoempen tegen de westerwind. Alsof je tegen een zware bergcol opklimt. Het mooiste stuk is daarbij de Grebbedijk richting de Grebbeberg. Wie niet al volledig stuk zit door de wind; kan het laatste stukje energie eruit persen op de venijnige beklimming.

Ondanks dat Veenendaal-Veenendaal niet permanent is aangegeven is de tocht het hele jaar door prima te rijden. Door de route langs de Nederrijn is er altijd een oriëntatiepunt; ook voor degene die deze regio niet goed kennen. Bovendien is de bewegwijzering in dit gedeelte van Nederland prima in orde. Wie de plaatsnamen kan onthouden komt een heel eind. Kortom; met een beetje huiswerk en creativiteit kom je in deze regio een heel eind.

Gegevens

Datum:
6 april
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Website:
http://www.axa-valleirenners.nl/

De wielertochten.nl toerkalender is met de grootste zorg samengesteld. Desondanks kunnen er onjuistheden in de kalender voorkomen. Geef eventuele onjuistheden aan ons door. Alvast bedankt.

Organiseer je zelf wielertochten? Stuur dan een e-mail met naam, datum, korte omschrijving, afstanden, startlocatie en een leuke liggende foto (1200x400px) naar info@wielertochten.nl.