Wielerboeken top 10

Geen sport leent zich zo goed voor een gedramatiseerd verhaal als de wielersport. In de loop der jaren zijn er heel wat wielerboeken volgeschreven over de slaven van de weg. In de vorm van biografieën, wielerroman’s, wielerverhalen, gebundelde columns en ga zo maar door. Op deze pagina de wielerboeken top 10 aller tijden. Deze wielerboeken moet  je gelezen hebben. De renner van Tim Krabbé natuurlijk op nummer 1.

En hier alle uitgegeven e-books/ebook/digitale boeken/epub.

Nieuw wielerboek ‘Anquetil’ opent reeks over wielerhelden.

Het is dertig jaar geleden dat Jacques Anquetil, een van opmerkelijkste en kleurrijkste figuren uit de wielergeschiedenis, is overleden. Samen met Eddy Merckx en Fausto Coppi vormt deze kampioen de heilige drievuldigheid van het romantische naoorlogse...

Dagelijks portie wielrennen met de Fiets scheurkalender 2018

De Fiets scheurkalender is het dagelijks portie wielrennen voor alle Nederlandse en Belgische liefhebbers van de wielersport.

Wielerboek: De ronde van Begijn – Begijn le Blue

Drie jaar lang volgde comedian Begijn Le Bleu zijn hart. Hij stortte zich namelijk op zijn passie: de koers.

Nieuw fotoboek voor Kampioen Wilskracht Hennie Kuiper

‘Kampioen Wilskracht’ is misschien wel het mooiste fotoboek wat ooit voor een Nederlandse sporter is uitgebracht. Een terecht eerbetoon aan de legendarische wielrenner Hennie Kuiper.

De Karst, de clown demarreert – John van Ierland

‘De Karst, de clown demarreert’ van John van Ierland is één groot interview met Gerben Karstens, een tijdcapsule naar de mooie schaats- en wielerdagen van de jaren zestig en zeventig.

De ereronde van de eland – Thijs Zonneveld

Sla ‘De ereronde van de eland’ van Thijs Zonneveld open en je zit midden in een etappe in de Tour de France. Of beter gezegd: in het hoofd van de wielrenner die tegen wil en dank op kop ligt, met nog honderdveertig kilometer te rijden.

Lees meer

De Wielermaffia – Tyler Hamilton

Tyler Hamilton was een van de meest geliefde en snelste wielrenners ter wereld. Hij begon zijn wielercarrière bij de Amerikaanse ploeg US Postal waar hij al snel een van de vertrouwelingen werd van Lance Armstrong.

Lees meer

Uit koers – Frank Heinen

Uit Koers – Frank Heinen gaat over gestopte wielrenners. Op heldere, geestige wijze portretteert hij in ‘Uit koers’ de mannen voor wie de tijd na de koers de zwaarste beproeving blijkt.

Lees meer

Van Santander tot Santander – Peter Winnen

Het leven van Peter Winnen laat zich lezen als een roman. Hij groeide op met maar één droom: wielrenner worden. Zijn droom werd bewaarheid: hij werd een van de succesvolste en beroemdste Nederlandse wielrenners aller tijden. Zijn majestueuze overwinningen in de Tour de France waren hoogtepunten in de Nederlandse sportgeschiedenis. In dit boek beschrijft Peter Winnen in zijn eigen woorden zijn opkomst en carriére als wielrenner.

Lees meer

De Renner Tim Krabbé

De renner van Tim Krabbé, die een kleine duizend wielerwedstrijden reed, beschrijft in De Renner de driehonderdnegende: de Ronde van de Mont Aigoual, een zware klimkoers in Zuid-Frankrijk. Het boek, dat voor het eerst verscheen in 1978, werd een klassieker in de...

Lees meer

Koersen in het duister – David Millar

In deze autobiografie vertelt de Britse topwielrenner David Millar op een eerlijke en open manier hoe hij tot dopinggebruik is gekomen. Het boek is alleen nog als e-book of tweehands boek te bestellen.

Lees meer

Recente en minder recent uitgegeven wielerboeken

De wielersport leent zich uitstekend om over te schrijven. De heroïek, wedstrijdspanning en de vedetten zijn interessante onderwerpen voor een autobiografie, roman, column of korte verhalen. Zeer regelmatig verschijnen er titels. Op deze pagina’s vindt u een overzicht van recent en minder recent uitgegeven wielerboeken.

Nog meer wielerboeken