Selecteer een pagina

De Tour van 2019 heeft dan wel geen proloog, het verhaal van de Tour van 2019 heeft er twee. De eerste speelt zich af in de uren voor de openingstijdrit van de Dauphiné. Chris Froome rijdt er – op z’n chique Pinarello-tijdritfiets – en ergert zich aan een druppeltje dat aan zijn neus hangt. Heel even haalt hij zijn hand van het stuur, een stoot wind blaast hem uit balans – en luttele momenten later ligt hij stil en gebroken tegen een Franse muur. Weg droom, nummer 1. De tweede proloog speelt zich af in de auto van Kanne naar La Plagne. Tom Dumoulin voelde aan de knie die maar niet helen wilde – na de val die zijn Giro-droom had versjteerd. Hij stuurde de auto richting afrit – en probeerde ten slotte nog één keer de kluwen aan gedachten van twijfel en hoop te ontwarren die in zijn hoofd hadden postgevat. Nog één keer diep ademhalen – en dan vier woorden tikken in de WhatsApp: dit. wordt. hem. niet. Verzenden. Weg droom, nummer 2. Maar waar twee dromen stierven – werden er een heleboel geboren. Die van Bernal en van Thomas, van Kruijswijk en van Fuglsang – want zonder Froome en Dumoulin zou het zomaar kunnen. Zaterdag beginnen we eraan. Het kastelenboek ligt klaar, de Kronenbourghs koud in de koelkast en we schuiven de gordijnen vast een beetje dicht. Aan tafel zit Arjan Zoer, de grote man achter @zoercyclingstats – en misschien wel de ideale tegenhanger voor onze uitstekend geïnformeerde – doch op weinig meer dan hoop en intuïtie gebaseerde hot takes over de koers die komen gaat.

Wil je meedoen aan onze Tourpool? Kijk op hetiskoers.nl/tour.

Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok en Jonne Seriese – met als speciale gast Oliver Naesen – en wordt mede mogelijk gemaakt door ScoritoCanyon*, Hetiskoers.nl en Dag en Nacht Media. De titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook – wel doen hoor! – een puike recensie kunt achterlaten.

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @timdegier & @willemdudok & @t0ngarcon & @zoercyclingstats. Én we hebben een mailadres: post@derodelantaarnpodcast.nl.

%d bloggers liken dit: