Selecteer een pagina

In het Amfitheater van Verona kwam vandaag de 102e Giro d’Italia ten einde. De eindzege van Richard Carapaz kwam niet meer in gevaar – dus heel Ecuador huilt roze tranen van vreugde. Bij ons overheersten vooral Wat-Als-vragen. Wát als Roglic en Nibali Ritchie níet zoveel gratis tijd hadden gegund, in de rit naar Lago Serrù? Wat als Salvatore Puccio níet achterom had gekeken, in rit 4 – en Tom Dumoulin gewoon nog had meegefietst in week 2 en 3? Maar ja, as is verbrande turf – en weten zullen we het nooit. Wat we wel weten – is dat Chad Haga niet alleen goede koffie kan zetten, maar ook een aardig eindje kan tijdrijden. Wat heet. Op de slotdag van de Giro redde hij de meubelen voor het geplaagde Team Sunweb – en boekte hij zijn eerste profzege OOIT.

In de Grote Nabeschouwing bespreken we de ups, de downs, de blunders en de meesterzetten in deze Giro. Conclusie: we hebben ons – ondanks de #diroditalia – echt te weinig vermaakt.

Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok, Jonne Seriese en Tim de Gier – en wordt mede mogelijk gemaakt door ScoritoCanyon*, Hetiskoers.nl en Dag en Nacht Media. De titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook – wel doen hoor! – een recensie kunt achterlaten.

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @timdegier & @willemdudok & @t0ngarcon. Én we hebben een mailadres: post@derodelantaarnpodcast.nl.

%d bloggers liken dit: