Selecteer een pagina

De Giro zit middenin de bergen – wij zitten in het NH Hotel Maastricht, wat op dit moment tjokvol wielrenners zit. Hier is morgen de Klim Classic, een prachtige klimklassieker voor amateurs én een handjevol profs vol onverwachte wendingen. In de Giro dachten ze: welja, we gaan gewoon even 150 kilometer over regionale snelwegen fietsen. Het vuurwerk bleef lang uit vandaag, maar kwam toch op gang op de laatste beklimming. Landa moet weer knechten, dus fietst uit pure afgunst weer keihard de berg op. Hell hath no fury like Mikel Landa scorned, heet dat dan. Maar voorin was een opvallende Fransman de finish al gepasseerd. Een steengoede dagwinnaar met een steengoede naam: Nans Peters.

We bespreken het met onze eerste liefde Timo Roosen – de Rode Lantaarn van onze en zijn debuuttour in 2016. Inmiddels is Timo een zeer gewaardeerd lid van de sprinttrein van Dylan Groenewegen – en ontwikkelt ‘ie ook z’n eigen skills meer en meer. Met Timo bespreken we de stand van zaken in de Giro en de kansen van Turboprimoz. Maar we spreken ook over zijn dramatische voorjaar, waarin zijn broer een zwaar ongeluk kreeg en hijzelf tegenslag na tegenslag kreeg te verwerken. Maar het seizoen is nog lang – en er komen nog kansen genoeg. En in elk geval is de cirkel rond, want bijna drie jaar na ons gezamenlijke debuut schoof ‘ie eindelijk bij ons aan. Keileuk!

Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok, Jonne Seriese en Tim de Gier – en wordt mede mogelijk gemaakt door ScoritoCanyon*, Hetiskoers.nl en Dag en Nacht Media. De titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook – wel doen hoor! – een recensie kunt achterlaten.

Tijdens de hele Giro krijg je een gratis bikeguard én verzending als je een nieuwe fiets of frame koopt. Code: RLTGIRO

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @timdegier & @willemdudok & @timoroosen. Én we hebben een mailadres: post@derodelantaarnpodcast.nl.

(beeldcredits: twitteraccount Timo Roosen)

%d bloggers liken dit: