Selecteer een pagina

Op 16 kilometer van de streep op La Planche des Belles Filles moest Tejay van Garderen de groep laten gaan – en daarmee loste hij traditiegetrouw het startschot voor de start van de Tour van de klassementsrenners. Een etappe die werd ingeleid door Ciccone en de Zeven Belgen – waardoor de toch al emotionele dag van Michel en José werd ge-upgrade naar full-frontal-sentimenteel en turbo-nationalistisch. Het zij ze vergeven – na al dat Nederlandse geweld van afgelopen weekend is het leuk dat de Zuidelijke Vrienden van de Show ook eens wat te vieren hebben. Van De Gendt tot Wellens tot Meurisse – een voor een moesten ze vervolgens passen – maar op het laatste grindpad richting springplank bleek de op twee-na-leukste Dylan van het peloton ten lange lesten tóch sterker dan Giulio ‘La Isla Bonita’ Ciccone, die overigens een keurig geel truitje overhield aan zijn eigen avontuur. Als eerste over de streep echter, de mooiste zege uit zijn carrière en geen gechagrijn bij Bahrein: Dylan Teuns.

Als luisteraar van De Rode Lantaarn krijg je tijdens de Tour een gratis bikeguard en een spetterende Rode Lantaarn-prijzenpakket kado als je een fiets van Canyon bestelt met de kortingscode ‘t0ngarcon’.

Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok en Jonne Seriese en Tim de Gier en wordt mede mogelijk gemaakt door ScoritoCanyon*, Hetiskoers.nl en Dag en Nacht Media. De titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook – wel doen hoor! – een puike recensie kunt achterlaten.

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @timdegier & @willemdudok & @t0ngarcon. Én we hebben een mailadres: post@derodelantaarnpodcast.nl.

%d bloggers liken dit: