Selecteer een pagina

In het jaar 2006 telde Azië circa 3,97 miljard inwoners – dat is 61% van de totale wereldbevolking. Azië bedekt voorts 29,4% van de totale landoppervlakte. En over dat schitterende, reusachtige, overbevolkte continent heerst sinds vandaag een Vriend van de Show – als een Djengiz Khan op twee wielen. Yevgenyi ‘Djengiz’ Giddich versloeg na 166,6 kilometer over Oezbeekse wegen in de sprint de Chinees Xianjing Lyu – en tekende zo voor het eerste dagsucces voor Astana. Een paar uur later mocht de tweede champagnefles open in de Datsja van ons Vino. Het hele voorjaar was ie er al superdichtbij – van de Strade tot de Amstel – maar meestal zat Julien Alaphilippe ‘m in de weg. Maar als je afgelopen zondag derde wordt, en woensdag tweede, dan is het eigenlijk heel logisch op welke plek je zondag eindigt. Zelden was het woord ‘welverdiend’ zo van toepassing. Tillykke, Jakob Fuglsang!

Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok, Jonne Seriese en Tim de Gier – en wordt mede mogelijk gemaakt door Scorito, CanyonHetiskoers.nl en Dag en Nacht Media. De titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook – wel doen hoor! – een recensie kunt achterlaten.

Doe je ook mee aan onze Giro-poule? -> http://hetiskoers.nl/giro

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @timdegier & @willemdudok & @t0ngarcon. Én we hebben een mailadres: post@derodelantaarnpodcast.nl.

%d bloggers liken dit: