Selecteer een pagina

La Semana Santa van het Vlaamse wielrennen bereikte vandaag haar hoogtepunt. ‘Goedemorgen mensen,’ sprak Michel – en toen de zender van Renaat wegviel in de Konijnenpijp brak de lentezon definitief door in onze hartjes. Wat volgde was een koers waarop het lastig vat te krijgen was – ook al omdat vrijwel alle favorieten wel goed waren, maar niet super. We zagen vrienden van de show in de kopgroep, sur-plassend op de Patersberg – en ten slotte zelfs in de top-10. Mathieu van der Poel bewees nog maar eens een hele speciale Nederlander te zijn – al kunnen alle veldrijdkwaliteiten ter wereld je niet redden als je wiel breekt. Op de Oude Kwaremont kwam de koers ten lange lesten in een definitieve plooi. In een week die toch zo dramatisch was begonnen voor Studio 100 – Gert had immers aangekondigd niet meer met Samsom op te willen treden – toverde de Italiaanse buurman die moest kloppen omdat de bel het niet deed tóch een lach op de gezichten. Winnaar van het tweede Monument van het jaar – en de nieuwe Koning van Vlaanderen: Alberto ‘Vermicelli’ Bettiol.

Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok, Tim de Gier en Jonne Seriese – en wordt mede mogelijk gemaakt door Hetiskoers.nl. Jonne doet ook de productie namens Dag en Nacht Media en de titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook – wel doen hoor! – een recensie kunt achterlaten.

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @timdegier & @willemdudok & @t0ngarcon. Én we hebben een mailadres: post@derodelantaarnpodcast.nl.

%d bloggers liken dit: