Selecteer een pagina

De Vuelta van 2019 was nog geen 9 minuten onderweg of hij leek alweer voorbij. Neilson Powless, Primoz Roglic en Steven Kruijswijk gleden onderuit – net als de man bij wie we vandaag op visite zijn in Veenendaal. Wat volgde was een eerste week met een kapotte heup, een lijf vol pijnstillers en een hoofd vol twijfels en bijgestelde ambities. Van ‘Ik wil deze Vuelta absoluut uitrijden’ naar ‘Al kan ik maar één keer bidonnen halen, dat is al meer dan niks.’ – en ‘Het zou zomaar kunnen dat ik nog moet afstappen ja.’ Maar een mens weet ook: wielrennen is een katholieke sport – en daarbij hoort nou eenmaal een wederopstanding zo nu en dan. Rokkie de Sloveen had binnen een paar dagen zijn achterstand alweer weggepoetst, de ploeg groeide in de Ronde en hun 24-jarige Ersatzpanzerwagen liet zich steeds vaker en langer op kop van het peloton zien. ‘Dat rijdt maar en dat rijdt maar,’ aldus José. Maar bij ons zat ie even stil. Speciale gast in De Rode Lantaarn: Lennard Hofstede.

Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Tim de Gier en Willem Dudok – zonder Oliver Naesen en Jonne Seriese – en wordt mede mogelijk gemaakt door Hetiskoers.nl en Dag en Nacht Media. De titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook een recensie kunt achterlaten.

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @timdegier & @willemdudok & @t0ngarcon. Lennard Hofstede verwelkomt je liever op z’n Instagram.

Én we hebben een mailadres: groetjes@derodelantaarnpodcast.nl.

%d bloggers liken dit: