Selecteer een pagina

Het aangezicht van ‘onze boy’ Tiesj Benoot werd dit jaar danig op de proef gesteld. Google Image zijn naam en je vindt twee soorten beelden: een met zijn gezicht vol grijs Toscaans stof in Siena – en een met rood bloed vanwege een onzachte lading op het asfalt in de Tour de France. 

‘Een 8 voor het voorseizoen, een 4 voor de rest,’ vatte hij zijn wielerjaar 2018 samen. Kunnen we best mee leven – al is het wat ons betreft nog een tikje te bescheiden. Want ‘de rest’ kon ons eerlijk gezegd gestolen worden, na die epische race van ‘m in de Strade Bianche. 

Dat moment nét na de finish, als hij in de remmen knijpt, de kop nog vol grauw stof, en een heel kort momentje pakt voordat de verzorgers hem om de hals vliegen. Grauw en verstild. Alsof er op dat machtige Campo in Siena plots een standbeeld was verrezen, als eerbetoon aan een grandioze winnaar.

Voor de Rode Lantaarn togen we naar Gent en spraken we ‘m een uur lang. Natúúrlijk over die Strade Bianche, maar net zo goed over zijn kopmanschap bij Lotto-Soudal, zijn ambities voor de komende jaren, trainen met Tom Dumoulin en kerst met broer Jaat – professioneel balletdanser in Monaco. 

Deze aflevering van Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok en Jonne Seriese, met als speciale gast Tiesj Benoot – en wordt mede mogelijk gemaakt door Hetiskoers.nl. Jonne produceert ook namens Dag en Nacht Media en de titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook – wel doen hoor! – een recensie kunt achterlaten.

Reageren op deze podcast? Je vindt ons op Twitter: @timdegier & @willemdudok, @tiesjbenoot & @t0ngarcon.

%d bloggers liken dit: