Selecteer een pagina

Stranger in Moscow, Englishman in New York of Flandrien in Spaanse dienst. Het deed de wenkbrauwen rijzen toen de superknecht van Greg vorig jaar bekend maakte dat hij de steel van de Spaanse tridente werd. Maar wie zegt er nou nee tegen El Imbatido? Bovendien lag na een jaar lang knechten het kopmanschap weer in het vooruitzicht. En dan ook nog eens bij een ploeg waar in het voorjaar nog een hoop vooruitgang te boeken was. Onze gast van vandaag won op 22 jarige leeftijd het Belgisch kampioenschap, behaalde podiumplaatsen in de E3 prijs, Milaan San Remo en de Ronde van Vlaanderen maar waar ik altijd aan moet denken als ik hem voorbij zie komen is misschien wel de mooiste wielerwedstrijd aller tijden. De enige koers die ik elke winter nog in zijn geheel terugkijk als het gemis van de Michel en Jose ondragelijk begint te worden. De koers waar Geraint Thomas zomaar de greppel in waaide en waar Luca ‘snifsnaf’ Paolini op 39-jarige leeftijd op miraculeuze wijze wist te winnen. Gent Wevelgem 2015. In die koers fietste er 1 man 60 kilometer op kop door weer en vooral door wind en pakte daarmee in mijn ogen de titel Flandrien van het decennium: Jürgen Roelandts

Wil je reageren op deze uitzending? Via Twitter zijn we te bereiken via @willemdudok, @timdegier en @t0ngarcon – Jürgen Roelandts twitterde het afgelopen jaar vijf keer – maar volg hem desondanks gerust op @jurgenroelandts – en De Rode Lantaarn heeft ook een mailadres:

groetjes@derodelantaarnpodcast.nl 

En: abonneer je op iTunes óf laat daar in elk geval even een reviewtje achter – zodat andere mensen de podcast ook kunnen vinden.

%d bloggers liken dit: