Selecteer een pagina

Dik vijftien jaar lang was Léon van Bon een van de beeldbepalende Hollandse gezichten in het wielerpeloton. Hij won zilver op de Spelen, pakte etappes in de Tour en de Vuelta en reed bíjna altijd goed in de voorjaarsklassiekers. En wie herinnert zich niet die dag in 1997 in San Sebastian – en zijn sprint om de wereldtitel met Laurent Brochard? Tegenwoordig is ‘ie koersfotograaf – en ter gelegenheid van zijn eerste fotoboek ‘For The Love Of My Bike’ spreken we Van Bon over zijn nieuwe leven als fotograaf, zijn beste dagen op de fiets en hoe het was om te moeten fietsen in een tijdperk waarop we nu terugkijken met een íets ander gevoel.

Oh, en driemaal raden wie de Vlaamse voorzitter van de Léon van Bon-fanclub was!

De Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok en Tim de Gier en mede mogelijk gemaakt door Hetiskoers.nl en Shimano Benelux. We worden geproduceerd door Jonne Seriese van Dag en Nacht Media en de titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren kan via iTunes – waar je ook een recensie kunt achterlaten.

Reageren op deze podcast? Je vindt ons op Twitter: @timdegier & @willemdudok & vooral ook: @LvBon. Meedoen aan de volgende #voorspelbokaal? Check De Rode Lantaarn op Facebook!

%d bloggers liken dit: